perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän Yllätysmenu

Tämän perjantain ruokiin tuo oman lisänsä ystävänpäivä. Halusin yllättää talouden pääkokin hempeissä ystävänpäpivän tunnelmissa. Ruokalistalle valikoitui marinoituja ja sopivasti tulisia katkarapuja sekä bruschettaa ilmakuivatulla kinkulla.

Marinoituja katkarapuja ja limeaiolia, olkaa hyvät!

  Marinoidut katkaravut ja aioli

  • n. 200 g pakastettuja esikypsennettyjä isoja katkarapuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • chilikastiketta/tuoretta chiliä oman maun mukaan
  • 2 tl Ketjap manista (makeaa soijakastiketta)
  • Yhden limen menu
  • 1 tl sokeria
  • Suolaa myllystä
  • Tuoretta korianteria hienonnettuna 

Sekoita marinaadin ainekset keskenään. Kippaa sulaneet katkaravut kulhoon ja marinaadi päälle. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Dippaile katkarapuja limeaioliin.

Limeaioli
  • 2 dl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Yhden limen kuori raastettuna
  • Yhden limen mehu

Hienonna valkosipulinkynsi ja raasta limen kuori. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran (jos maltat). Tarjoile marinoitujen katkarapujen kanssa.


Katkaravut - osa 2.

 

Bruschettaa Aurajuustolla, rucolalla ja ilmakuivatulla kinkulla

Valmiit leivät.
  • 4 palasta (paahto)leipää. Käytin kaurapaahtoleipää mutta joku rustiikkisempi maalaisleipä olisi sopinut paremmin
  • Muutama nokare voita paistamiseen
  • 1 valkosipulinkynsi puolitettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • Rucolaa
  • Ilmakuivattua kinkkua, n. 1-2 viipaletta leipää kohti
  • Aurajuustoa murustettuna 
  • 1 päärynä
  • Muutama saksanpähkinä hienonnettuna

Valmistele ensin "leivänpäällyssalaatti", eli kulhossa sekaisin ilmakuivattu kinkku, rucola, aurajuustomuru, paloiteltu päärynä sekä saksanpähkinä.

Samalla kun pannu on kuumenemassa sekoita vinegretin ainekset ja kippaa "salaatin" kanssa sekaisin. Sekoita.

Paista pannulla voissa leipäviipaleet. Sivele halkaistulla valkosipulinkynnellä paistettujen leipien pintaan.



Kasaa "salaatti" leiville. Tarjoile ja nauti.






1 kommentti:

  1. Tein marinoituja katkarapuja risoton kylkeen, kylläkin liemessä lilluvista/kylmäkaapista saatavista ravuista. Oli kyllä törkeän hyviä! Helppo ja hyvä marinaadi. :)

    VastaaPoista