sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Gulassi - talvisunnuntain herkku

Sunnuntaisin hiljaa hyvää tulee. Ja talvisin ei haittaa jos se hyvä myös lämmittää mukavasti.
 
The Gulash.
 

Viimeisimmän Viini-lehden innoittamina tämän Sunnuntain ruokalistalta löytyi gulassia. Alla evidenssiä.



Tästä se idea sitten lähti.

Gulassihan on äärimmäisen yksinkertainen ruoka. Vaatii vain tekijältään hieman kärsivällisyyttä siinä vaiheessa kun keittiössä leijuu jumalainen tuoksu, nälkä kurnii mahassa mutta ruokaa pitäisi vielä jaksaa hauduttaa.

Niin ja kannattaa muistaa nostaa se liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin (toisin kuin allekirjoittaneet).

Eli hommahan menee näin:
  • Liha ja sipuli ja kasvikset pilkotaan
  • Pataan pohjalle öljyä ja öljy kuumenemaan
  • Kääntele lihapalat kuumassa öljyssä siten, että lihan pinta menee kiinni
  • Lisäise sipulit, valkosipulit, paprika ja tomaatti
  • Paistele hetki 
  • Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja paprikajauhe
  • Hauduta se 1,5 h
  • Lisää kuoritut ja pilkotut perunat
  • Hauduta kunnes perunat on kypsiä
  • Kauho kulhoon ja tarjoile smetanan ja hienonnetun persiljan kera

Pata pata porisee!

Lihaliemi messiin. (Ja taas tunnustus, ihan vaan fondista sekoiteltiin liemi kasaan tällä kertaa. Ei ollu pakkasessa ite tehtyä)

Finished product.

 Ainekset:
  • 700 g naudanpaistia
  • pari sipulia
  • valkosipulia muutama kynsi
  • 3 paprikaa
  • muutama tomaatti
  • kaksi purkkia chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 4 kiinteämaltoista perunaa
  • 6 dl lihalientä
  • Tarjoiluun: smetanaa

No oliko hyvää?

Kyllähän se gulassi vain toimii. Oikein hyvä sunnuntairuoka josta jäi reippaasti maanantaillekkin. Resepti oli oikein hyvä. Tätä tehdään varmasti uudelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti