perjantai 21. maaliskuuta 2014

Vapise KFC! Maailman parasta paistettua kanaa - Malay style


"Ei meidän pitänyt tätä tehdä!"

Joskus ajatukset menee ristiin ja kommunikaatiossa on major-katkoksia. Näin kävi Höystökeittiössä tänä perjantaina. Minä olin mielessäni ajatellut, että tehdään tänään tehdään ihan ruokaa (ja olin jo luonnostellut postauksenkin siitä valmiiksi) kuin mitä pääkokin mielessä liikkui. Ja molemmat oli sitä mieltä, että asia oli jo sovittu.

Ei hyvä.

Sen verran samoilla linjoilla oltiin, että kaakkois-aasialaista ja kanaa olisi ruokalistalla. Itse haaveilin kookosmaidon pehmittämästä currykastikkeesta ja miehellä oli mielessä jotain aivan muuta.

Koska mies oli hoitanut kauppareissun ei jäänyt arvailujen varaan kumpi suunnitelma toteutettiin.

Ja siitäkös minä mieleni pahoitin....

Episodista seurasi tarpeellinen määrä mökötystä, mutta lopulta annoin periksi ajatukselle. Ja lopputulos ei ollut ollenkaan hassumpi. Jos totta puhutaan.... Tämä oli aivan jär-jet-tö-män hyvää.


Tänään siis padassa (ja blogissa) uppopaistettua kanaa malesialaisella twistillä. Ohje on mukaelma tästä hienosta blogista.

Reseptillä valmistuu rapeakuorista, suorastaan crunchia, kanaa joka on kuitenkin äärimmäisen mehukasta sisältä - ja ah, niin hyvää! Maku oli lämpimän chilinen, ei kuitenkaan missään nimessä polttavan tulinen. Kuvittelisin, että noudattamalla alla olevaan valmistutapaa mutta varioimalla maustamista, saa fool proof taivaallista paistettua kanaa.

Valmistusvaiheet menevät seuraavasti:
  • Marinoi kana (n. 1h jääkaapissa)
  • Leivitä
  • Uppopaista kypsäksi
  • Valmista maustesoosi
  • Pyörittele kypsät kanat soosissa
  • Nauti!

Tällä kertaa marinaadissa maistuivat kurkuma ja sitruuna, aivan kuin inspiraationa olleessa reseptissä. Sitruuna oli mukana myös viimeistelysoosissa käytettyssä maustesoosissa johon lisättiin sitruunaruohoa.

Ohjeen jujuna on "jälkikypsennys" eli sis maustaminen erikseen valmistetussa tujussa maustesoosissa, johon tuli muun muassa reippaasti valkosipulia, tuoretta inkivääriä, sitruunaruohoa ja tärkeimpänä ainesosana sambal oelekia. Maustesoosin aineksia käytetään kuumassa öljyssä pannulla ja lopulta sekoitetaan kanapalojen joukkoon.

Viimeistele annos tuoreella chilillä tai vaikkapa korianterilla!

Ja voi veljet, kun oli hyvää. Siis ihan käsittämättömän hyvää.

Ainoa harmitus oli, että olimme kahdestaan emmekä voineet tarjota bestest-ever paistettua kanaa kellekkään saatika hehkuttaa onnistumista. Joten hypetys täytyy tehdä näin blogissa.

Ystävät hyvät, uskokaa meitä ja tehkää tätä! Kaakkois-Aasia kotikeittiössä, ei tartte mennä Farangiin!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Olen malesialaisten makujen ystävä ja niitä on kiva tehdä omassakin keittiössä.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli todella onnistunut kokeilu! Meilläkin tykätään kovasti malesialaisesta/indonesialaisesta/singaporelaisesta ruuasta, asuin nimittäin joitain vuosia sitten jonkin aikaa Singaporessa. Ai, että on ikävä niitä ruokia! Harmi vain kun Suomeen eivät nuo ruokakulttuurit ole vielä täysin rantautuneet - ainakaan tänne pohjoiseen. Vaikkakin Helsingissä taitaa olla muutama malesialaien/singaporelainen pikaruokapaikka. Joudutaan siis kokkaamaan malesialaiset ja singaporelaiset ruokalajit itse :)

    VastaaPoista