lauantai 8. maaliskuuta 2014

Quesidillat ja DIY salsa

Nachojen lisäksi toinen perjantaiklassikko tässä taloudessa on quesidillat. Riippumatta kuinka kaukana tai lähellä alkuperäistä reseptiä tämä meidän versiomme on - epäilen, että hyvin hyvin kaukana - maku on kohdillaan ja lyhyt valmistuaika sopii täydellisesti perjantairuuan vaatimuksiin.

Lisäksi syöminesessä sottaantuu sormet, mikä on kiistatta hyvän perjantairuuan merkki.


The quesidillat ja taustalla vaanii kippo DIY-salsaa

Sen verran "fuskattiin", että valmistelut aloitettiin jo torstai-iltana salsan keittämisen merkeissä. Sen jälkeen kun hairahduimme ensimmäisen kerran tekemään itse salsaa, ei paluuta valmiisiin purkkisalsoihin ole ollut. Itetehty on aivan eri planeetalta, edullista ja valmistuu pienellä vaivalla. 

Quesidillat (3 isoa)

  • 6 isoa tortillalättyä, kätevä emäntä (tai isäntä) tekee ite, me ostetaan kaupasta
  • n. 400 g kanaa, esim. filesuikaleita
  • purkillinen papuja, käytimme mustapapuja
  • 1 sipuli
  • 3 dl salsaa. Tämän teimme itse. Resepti alempana
  • PALJON Juustoraastetta. Meillä oli 200 g kypsytettyä cheddaria sekä saman verran emmentalraastetta.
  • Tuoretta korianteria hienonnettuna
  • Tilkka öljyä paistamiseen

Paista kanasuikaleet öljyssä. Kypsymisen puolessa välissä lisää hienonnettu sipuli.

Kun kanapalat ovat kypsiä, lisää pavut ja salsa. Sekoittele, että syntyy mössö.

Siirrä syrjään.

Kuumenna puhdas pannu keskilämmöllä. Aseta tortillalätty pannun pohjalle ja lusikoi päälle kanapapusalsaa. Ripottele päälle hienonnettua korianteria.

Lisää päälle 1/3 juustosta. Huom! Juustoa saa olla reilusti.

Paina tortillalätty päälle ja paina kiinni täytteisiin napakasti. Tässä käytimme apuna valurautapataa, jonka nostimme painoksi quesidillan päälle, jotta juusto sulaessaan "liimaa" tortillat ja täytteen yhteen.

Kypsennä noin 4 minuuttia jonka jälkeen käännä quesidilla ympäri isoa lautasta apuna käyttäen.

Kypsennä toiset 4 minuuttia toiselta puolelta.

Nosta valmis quesidilla vetäytymään erilliselle lautaselle. Anna quesidillan jäähtyä hieman, jotta leikkaaminen on helpompaa.

Leikkaa hieman jäähtynyt quesidilla paloiksi ja tarjoile sopivien juomien kera.


Tarjoillaan näin! Hieman jäähtyneenä quesidillan leikkaaminen onnistuu. Malta siis hetki ennen hotkimista!

 

DIY salsa

Salsan tekeminen itse on helppoa ja edullista. Lisäksi lopputulos hakkaa kaikenmaailman valmis texmexit mennen tullen. Suosittelemme erittäin lämpimästi kokeilemaan!

Ainoa "hankaluus" itse tehdyssä salsassa on se, että se tulisi tehdä mielellään edellisenä päivänä ennen aiottua nauttimista. Eli miksikään ex tempore -meksikoiltamien ruuaksi siitä ei valitettavasti ole.

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 tuoretta chiliä (tai maun mukaan)
  • 1 tlk juustokuminaa
  • 1 tlk kuivattua korianteria

Hienonna sipuli, chilit ja paprika.

Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä keskilämmöllä noin 2 tuntia.

Jäähdytä ja säilytä viileässä ruokailuun asti.

Jos haluaa, salsaan voi myös lisätä suolaa. Me emme niin tehneet, sillä usein nachot ovat suolattuja. Jotta perjantaiherkuttelun jälkeen lauantaiaamuna saa sormet puristettua nyrkkiin, yritämme aina jostain vähän nipistää suolaa vähemmäksi.


***

Loppukaneetti


All in all, tämä on oikein maistuvaa perjantairuokaa: vaivatonta valmistaa ja pikkasen syntistä syödä.
Tällä kertaa juomavalintamme olivat kaikkea muuta kuin meksikolaiset. Ruuanlaiton aikana laseista löytyi Teerenpelin Onnen Pekkaa, Samuel Adams Boston Lager sekä neidiltä ranskalaista siideriä:
Val de Rance Cidre de Bretagne Brut. Löytyipä kuvatodisteista espanjalaista punkkua, joka oli tarkoitettu lauantaille ruuanlaittoon mutta joka piti nähtävästi koeponnistaa jo perjantaina.

Ei todellakaan autenttista meksikaanijuomapuolta, mutta maistuihan se noinkin ;)


Ruokaa ja juomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti