sunnuntai 24. elokuuta 2014

Sunnuntain paahtopaistileivät


Sunnuntaisin nyt vain on enemmän aikaa. Vaikka emme varsinaisia brunssi-intoilijoita olekkaan, aamiainen usein tuppaa venähtämään brunssin puolelle. Niin myös tänäänkin.

Jokin aika sitten jäi mieleemme Gordon Ramsayn jostain TV-ohjelmasta herkulliset steak sandwichit. Nuo leivät täytettiin sisäfileen lisäksi tulisella tomaattirelissillä ja sinappimajoneesilla. Kuulosti sen verran herkulliselta, että päätimme tehdä näitä leipiä kotona sopivan tilaisuuden tullen. Tuo tilaisuus koitti tänään. Gordonin leivät tehtiin fiinisti sisäfileestä, mutta aivan sille linjalle emme lähteneet, vaan muutimme reseptin paahtopaistille. Hyvin toimi näinkin.

Paahtopaistileipää, olkaa hyvät!

Leipänä käytimme kaupan esipaistettua ciabattaa, joka toimi tässä aivan moitteettomasti. Ei tosin olisi haitannut, jos leivästä olisi voinut leikata reilumman kokoisia siivuja, jotta täytteet olisivat mahtuneet väliin kätevämmin. Ongelma tosin korjaantui ottamalla pari talouspaperin palasta käsivarren päähän ja olemalla välittämättä sotkusta. Lisäksi päätimme olla kokoamatta leipiä tarjoiluvaiheessa, vaan kannoimme kaikki täytteet pöytään, jolloin jokainen sai kasat itse omat leipänsä.

Koska kyseessä oli paahtopaistileipä, koko kokkausprosessi lähti liikkeelle paahtopaistin valmistamisesta. Sen suhteen mentiin aivan perussetillä.

Tässäpä tilannekuvaa paahtopaistin valmistelusta.

Leipien väliin tuli siis lempeäntulista tomaattirelissiä, sinappimajoneesia ja laitoimmepa pari salaatinlehteäkin. Combo ei ollut se tavallisin paahtopaistileivän välissä, mutta setti toimi ja olipahan virkistävää vaihtelua.

Esillepano.

Tarkemmat reseptin voi bongata Gordonin nettisivuilta, joten en sitä tähän ala kopioimaan.

Tässä vielä herkullinen lopputulos. Kannatti paistella paahtopaisti tätä herkkua varten!

Mitenkäs te teette paahtopaistileipää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti